četvrtak, 28. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1.Meso nasjeckajte na kockice pa ga uvaljajte u brašno. Luk očistite i sitno ga nasjeckajte. Sitno nasjeckajte češnjak. Očistite krumpir i narežite ga na kockice. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće ili kockice. Na masnoći pržite kockice mesa dok ne postanu sive. Stavite ih sa strane.
2.Na masnoću od prženja mesa dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, pa kad zamiriši zalijte temeljcem. Dodajte meso i povrće, začinite solju, paprikom i paprom pa dodatno zalijte temeljcem tek toliko da sastojci budu pokriveni. Dinstajte u pokrivenoj posudi dok povrće ne omekša, a potom još u otkrivenoj desetak minuta.
Sastojci

400 g junetine
1 žlica oštrog brašna
3 velike mrkve
3 velika krumpira
1 velika glavica luka
2 režnja češnjaka
300 ml temeljca
masnoća za kuhanje
sol, papar

IZVOR: http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar