petak, 29. svibnja 2015.



Koraci pripreme



1Pjenasto izraditi maslac sa koricom limuna i šećerom. Postupno dodati jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja. Smjesa mora biti glatka i pjenasta. Ručno umiješati mak i prosijano brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješati i hladno mlijeko. Izliti smjesu u kalup i peći na 180°C 45-55 minuta (provjeriti čačkalicom da li je kolač gotov).



2Za glazuru: Dok se kolač peče, pripremiti glazuru. Pomiješati sok sa prosijanim šećerom u prahu i mutiti dok ne dobijete gustu, bijelu smjesu. Po potrebi dodati još šećera. Premazati kolač čim izađe iz pećnice.





Sastojci

175 g maslaca
200 g šećera
3 jaja
2 Korica 2 limuna
200 g mljevenog maka
100 g brašna
5 g praška za pecivo
130 ml mlijeka
Za glazuru:
1 Sok jednog limuna
150 g šećera u prahu







IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar