četvrtak, 28. svibnja 2015.



Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? S ovom bijelom i od kokosa tortom onda nećete pogriješiti….pružit će vam potpun užitak svakim zalogajem…
Sastojci

Za biskvit:

 7 bjelanjaka
 150 g šećera
 1 vrećica Vanilin šećera
 1 vrećica Praška za pecivo
 70 g Pšeničnog oštrog brašna
 150 g Kokosova brašna
Za kremu:


 7 žumanjaka
 2 vrećice Vanilin pudinga
 700 ml mlijeka
 100 g maslaca
 100 g šećera u prahu
 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:

 12 komada petit beurre keksa
 oko 100 ml mlijeka
 2-3 žlice maraskina
Za posipanje:

 50 g kokosova brašna
Priprema



Za biskvit:

Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:


Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.





www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar