petak, 29. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1 Na vrućem ulju popržite tanko narezane ploške krumpira te ih ostavite po strani na kuhinjskom papiru. Luk propirjajte na maslacu. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno sjeckani češnjak. Pirjajte, povremeno miješajući, na laganoj vatri petnaestak minuta.





2 Kad luk omekša dodajte šećer i aceto balsamico. Kuhajte još nekoliko minuta dok se šećer ne otopi (oko 5 minuta). Maknite luk s vatre te posolite i popaprite.




3 Zagrijte ulje u tavi (promjera oko 20 cm, na njega posložite krumpir, luk a zatim dodajte umućena jaja pomiješana sa slatkim vrhnjem, paprom i soli. Jaja lagano prelijte preko luka i krumpira, a jačinu vatre smanjite.




4 Jaja se peku dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotova, izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje par minuta. Jaja razrežite na šnite i posipajte sitno sjeckanim listom peršina.



Sastojci

2 žlice maslaca
3 glavice luka (oguljene i narezane na kolutove)
3 češnja češnjaka
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica aceta balsamica
2-3 žlice maslinova ulja
3 krumpira (oguljena i narezana na tanke ploške)
8 jaja
1,5 dcl slatkog vrhnja



IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar