subota, 30. svibnja 2015.



Nakon napornog dana ništa ne bi trebalo bolje pasati od dobro ohlađene čokoladne torte. Izrada nije uopće komplicirana tako da svakako krenete u pripremu jer što je još bolje ovaj kolač se ne peče! Da ne dužimo, donosimo vam recept, a vi nam dojavite dojmove:




• 200 g Digestive keksa s čokoladom
• 100 g maslaca
• 500 g mascarpone sira
• 500 ml slatkog vrhnja
• 200 ml kiselog vrhnja
• 250 g čokolade za kuhanje
• 2 žlice kakaa
• 100 g šećera u prahu
• 2 vrećice želatine





Sameljite kekse. Otopite maslac. Pomiješajte ih. Na dno kalupa za torte koji je obložen papirom utisnite kekse i ostavite sa strane (nemojte stavljati u hladnjak). Na pari otopite čokoladu. Ostavite sa strane. Želatinu namočite hladnom vodom i ostavite da nabubri. U mascarpone mikserom umiješajte šećer, kiselo vrhnje i kakao te otopljenu čokoladu. Želatinu otopite na laganoj vatri. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. U smjesu od mascarponea i čokolade mikserom umiješajte želatinu. Pjenjačom umiješajte šlag. Kremu izlijte na kekse te stavite oblik u hladnjak obavezno preko noći. Sutradan maknite stranice kalupa, pažljivo narežite tortu i poslužite je sa sirupom i bobicama malina ili nekog drugog šumskog voća.




IZVOR: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

0 komentari:

Objavi komentar