srijeda, 27. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1.Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk kojemu nakon nekoliko minuta dodajte narezanu mrkvu, peršin, celer i peršinov list. Dinstajte kratko pa dodajte bundevu i češnjak.
2.Ulijte vodu ili temeljac, a nakon pet minuta dodajte i crvenu leću te timijan i kadulju. Ulijte ako je potrebno još malo temeljca ili vode (gustoću prilagodite vlastitom ukusu) pa kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.
3Juhu izradite štapnim mikserom, začinite solju, paprom i kurkumom.


Sastojci

1/2 muškatne ili hokaido bundeve (ili jedna manja)
500 g crvene leće
1 luk
1 češnja češnjaka
1 mrkva
1 korijen peršina
1 celerova stapka
1 peršinov list
1 žličica kurkume
1 timijan
2-3 listića kadulje
sol i papar
maslinovo ulje

izvor: www.magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar