petak, 29. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, mlijeko i limunov sok. U drugoj zdjeli pomiješajte sve preostale sastojke pa ih pomiješajte s mješavinom vrhnja i mlijeka. Miješajte samo kratko, dok se sastojci ne povežu. Za kremu: 3 jaja • 150 g šećera • sok 1 velike naranče • 250 g maslaca sobne temperature Na pari 7-8 min tucite žumanjke, dodajući polako sok naranče. Kad je smjesa narasla i zgusnula se, maknite je s vatre i dok je još topla dodajte joj maslac. Zasebno napravite snijeg od bjelanjaka pa ih umiješajte u kremu.



2Peći u manjem kalupu (promjera 20 cm) otprilike 30 min na 180 °C. Kad je torta pečena, prerežite je horizontalno na dva dijela.




Sastojci





Za tijesto:
400 g kiselog vrhnja
300 g mlijeka
4 žlice limunova soka
500 g glatkog brašna
2 vrećice praška za pecivo
200 g šećera
2 vanilin šećera
6 žlice mljevenog maka
2 naribana korica limuna





IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar