srijeda, 27. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1U širokoj posudi pomiješajte pšenično brašno , med, ulje, kvasac i sol. Dodajte vodu sobne temperature i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Uz konstantno miješanje dodajte i obično brašno. Formirajte kuglu i premažite je žlicom maslinova ulja. Pokrijte krpom te stavite na neko toplo mjesto i pustite da se diže nekih 40 do 60 minuta (dok se ne udvostruči).
2Razdijelite tijesto na dva jednaka dijela. Razvaljajte svaki na pravokutnik pa premažite Nutellom. Pa svaki zarolajte da dobijete formu štruce. Sada opet pustite da se diže između 40 i 60 minuta.
3Ugrijte pećnicu na 180°C pa pecite nekih 35 minuta dok kruh ne dobije zlaćanu boju.


Sastojci

750 g pšenično brašno tip 500
80 ml meda
60 ml suncokretovog ulja
1 žlica soli
2 vrećice kvasca
50 ml vode
750 g glatkog brašna
1 žlica maslinova ulja
200 g NuTELLE

izvor: magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar