petak, 29. svibnja 2015.




Koraci pripreme



1Zagrijati vrhnje i mlijeko u manjoj posudi na vatri pa u tome rastopiti čokoladu i kakao.

Miješati dok se ne sjedini pa pustiti da se malo ohladi. Istući žumanjke sa šećerom dok smjesa

posvijetli i postane pjenasta. Umiješati jaja u čokoladu pa dodati čili i sol. Dobro promiješati.

S čilijem ne pretjerivati ali se zato količina soli može i udvostručiti, ovisno o ukusu. Dobra sol

ističe okus i daje ozbiljnost.

2 Smjesu dobro ohladiti prije stavljanja u aparat. Kakaom se pojačava gorčina. Ako se poveća

količina čokolade tekstura će biti previše kremasta.






Sastojci



2 dcl punomasnog mlijeka
2 dcl slatkog vrhnja
80 g crne čokolade ( 70% kakaa )
2 žumanjka
1 žlica kakao praha
1/2 šalice smeđeg šećera
1/2 žličice soli ( himalajske )
chilli papričice po žeLJI






IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar