utorak, 26. svibnja 2015.



Maline nas osvajaju aromom i bojom i pružaju nam rajski užitak…

SASTOJCI
biskvit
•  200g piškota
•  100ml slatkog vrhnja
•  100g bijele čokolade



sladoled krema
•  500 ml slatkog vrhnja
•  400 ml jogurta
•  1/2 kg malina

  •  3 žlice šećera u prahu
•  2 vrećice Fix želatina Dolcela



PRIPREMA
Za biskvit piškote narežite na ploške (oko 1 cm).
Bijelu čokoladu na pari istopite, dodajte zagrijano slatko vrnje.
Sve dobro povežite pjenjačom.
Dodajte u piškote, neka se sve poveže.
Na tanjur za posluživanje stavite obruč za torte obložen prozirnom folijom.
Od piškota popunite kalup i poravnajte.




  Za kremu maline operite, ostavite par za ukrašavanje, ostale sameljite u mikseru, i zatim propasirajte kroz fino cjedilo, da dobijete fini pire.
Slatko vrhnje i jogurt malo izmiksajte,
dodajte želatinu fix i izmiksajte do kraja. Zatim dodajte šećer u prahu i još kratko izmiksajte.
Odvojite polovinu kreme i dodajte joj pire od malina ( ostavite malo za ukrašavanje) dobro izmješajte.
Obje kreme stavite na biskvit od piškota i promiješajte vilicom da se boje malo prošaraju. Utisnite ostatak malina na površinu kreme i prošarajte ostatkom pirea od maline Ostavite par sati u hladnjaku.
Maknite kalup i skinite foliju..

POSLUZIVANJE
Prije posluživanja stavite 1 sat u zamrzivač da se krema počne malo smrzavati i dobit čete božanstvenu sladoled tortu!



Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar