Maline nas osvajaju aromom i bojom i pružaju nam rajski užitak…
SASTOJCI
biskvit
• 200g piškota
• 100ml slatkog vrhnja
• 100g bijele čokolade
sladoled krema
• 500 ml slatkog vrhnja
• 400 ml jogurta
• 1/2 kg malina
• 3 žlice šećera u prahu
• 2 vrećice Fix želatina Dolcela
PRIPREMA
Za biskvit piškote narežite na ploške (oko 1 cm).
Bijelu čokoladu na pari istopite, dodajte zagrijano slatko vrnje.
Sve dobro povežite pjenjačom.
Dodajte u piškote, neka se sve poveže.
Na tanjur za posluživanje stavite obruč za torte obložen prozirnom folijom.
Od piškota popunite kalup i poravnajte.
Za kremu maline operite, ostavite par za ukrašavanje, ostale sameljite u mikseru, i zatim propasirajte kroz fino cjedilo, da dobijete fini pire.
Slatko vrhnje i jogurt malo izmiksajte,
dodajte želatinu fix i izmiksajte do kraja. Zatim dodajte šećer u prahu i još kratko izmiksajte.
Odvojite polovinu kreme i dodajte joj pire od malina ( ostavite malo za ukrašavanje) dobro izmješajte.
Obje kreme stavite na biskvit od piškota i promiješajte vilicom da se boje malo prošaraju. Utisnite ostatak malina na površinu kreme i prošarajte ostatkom pirea od maline Ostavite par sati u hladnjaku.
Maknite kalup i skinite foliju..
POSLUZIVANJE
Prije posluživanja stavite 1 sat u zamrzivač da se krema počne malo smrzavati i dobit čete božanstvenu sladoled tortu!
Izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar