srijeda, 27. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1Namastite kalup za muffine i ugrijte pećnicu na 180 °C. Rastopite maslac i kuhajte ga sve dok lagano ne posmeđi i ne poprimi orašast miris. Maknite ga odmah s vatre da ne zagori.
2Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im maslac. Istucite bjelanjke u snijeg (ne prečvrst). U mješavinu suhih sastojaka i maslaca dodajte prvo jednu žlicu bjelanjaka, a zatim i ostatak sasvim lagano miješajući.
3Rasporedite u kalupe i pospite listićima badema. Pecite 25 min, dok blago ne porumene.
Sastojci

100 g maslaca
80 g šećera u prahu
prstohvat soli
20 g mljevenog kokosa
1 žlica rižinog brašna
80 g samljevenih tostiranih lješnjaka
3 bjelanjka
bademi u listićima (za posipanje)
izvor: magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar