srijeda, 27. svibnja 2015.



Savjet: s bundevom možete ispeći i cijele neoguljene češnjeve češnjaka ili kriške jabuka. Možete je jesti kao glavno jelo ili prilog mesu.

Koraci pripreme

1.Bundevu razrezati, pa joj oguliti koru. Za to će vam trebati dobar, oštar nož. Izrezati bundevu na kriške, ni predebele ni pretanke. Poslagati ih u posudu za pečenje, posuti krupnom soli i preliti kremom od aceta balsamica ili octom od šipka (može se kupiti u nekim delikatesnim dućanima, a ako možete nabavite ga direktno iz Turske).
2.Bundevu peći na 180 do 200 stupnjeva oko 45 minuta dok ne omekša i ne zapeče se na krajevima. Desetak minuta prije kraja poslažite ravnomjerno i narezanu mozzarellu te pospite listićima kadulje. Pečenu bundevu zajedno sa sirom pokapajte s malo maslinova ulja.
Sastojci:

1 manja bundeva
krema cata balsamica ili ocat od šipka
1 mozzarella
krupna sol
maslinovo ulje
kadulja

izvor:magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar