srijeda, 27. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1.U lonac stavite vodu i šećer pa kuhajte dok se ne počne zgušnjavati. U međuvremenu ocijedite sok limuna, a banane ogulite i zgnječite vilicom. Poprskajte ih sokom limuna da ne oksidiraju.
2.Mahunu vanilije uzdužno prerežite i ostružite unutrašnjost pa je dodajte u banane. Pire od banana istresite u vodu, dodajte đumbir i kuhajte otprilike pola sata dok se smjesa ne počne stvrdnjavati. Sitno nasjeckajte metvicu pa je umiješajte u pire.
3.Još kuhajte otprilike pet minuta pa pekmez punite u vruće staklenke sterilizirane u pećnici. Dobro zatvorite i kad se pekmez ohladi držite na tamnom i hladnom mjestu.
Sastojci

1 kg zrelih banana
500 g šećera
1 dcl vode
1 limun
1 mahuna vanilije
žličica naribanog svježeg đumbira
2-3 grančice metvice

izvor: magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar