petak, 29. svibnja 2015.




Koraci pripreme

1Višnje očistiti od koštica. Bademe popeći na suhoj tavi pa samljeti u mlincu za orahe ili blenderu. Ako želimo sladoled s krupnim komadima višnje ispasirati ih pasirkom za pire krumpir. Ako želimo glatki sladoled višnje dodati bademima u blenderu i sve zajedno dobro izmiksati.




2Rastopiti med u manjoj posudi pa mu dodati vrhnje. Neka lagano krčka ali ne zakipi dok se ne pojave mjehurići. Tada mješavinu pustiti da se sasvim ohladi. Pomiješati hladnu smjesu s višnjama, dobro ohladiti pa uliti u stroj za sladoled. Trebat će dvadesetak minuta da se zgusne.



Sastojci



500 g višanja
2/3 šalice badema
3 dcl slatkog vrhnja
1/3 šalice meda
3 žlice likera od višnje



IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar