četvrtak, 28. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1Kekse sameljite i pomiješajte ih s ostalim sastojcima za podlogu pa mješavinu utisnite u kalup promjera 24 cm kojemu ste dno obložili papirom za pečenje. Stavite kalup u hladnjak.
2Želatinu namočite u mlakoj vodi da omekša. Banane sameljite u pire, pomiješajte ih s narančinim sokom i stavite na laganu vatru da se ugriju. U međuvremenu mikserom tucite krem sir, šećer u prahu i žumanjke dok ne dobijete vrlo glatku smjesu, a u odvojenoj zdjeli slatko vrhnje istucite u šlag.
3Ocijedite želatinu, dodajte je u topli pire od banana i pustite da se želatina otopi. Zatim dodavajte žlicu po žlicu kreme od sira u želatinu neprestano miješajući. Na kraju umiješajte i šlag. Prelijte kremu preko podloge od keksa u kalupu i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Sastojci



Za podlogu:
200 g digestive keksa
100 g rastopljenog maslaca
malo cimeta
1 žlica šećera
Za kremu:
6 listića želatine
200 g banana
70 ml soka od naranče
300 g krem sira
110 g šećera u prahu
3 žumanjka
250 ml slatkog vrhnja



izvor: dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar