subota, 30. svibnja 2015.





Koraci pripreme

1Čokoladu i maslac otopite na pari. Žumanjke mikserom miješajte s 20 g šećera dok smjesa se ne udvostuči. Bjelanjke istucite s 30 g šećera u čvrsti snijeg. Otopljenu čokoladu ohladite na sobnu temperaturu i umiješajte s žumanjcima. Bjelanjke kuhačom lagano umiješajte u kremu s žumanjcima i čokoladom.



2Kalup za torte ili obruč (promjera 22 - 24 cm) obložite masnim papirom, ulijte smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (s ventilatorom na 160) oko pola sata. Prije nego što tijeto izvadite, provjerite drvenim štapićem je li iznutra pečeno. Kad je tijesto gotovo, ostavite ga da se ohladi.



3Za kremu zagrijte slatko vrhnje i šećer. Želatinu stavite u zdjelu s hladnom vodom dok se ne napuhne. Kad se vrhnje zagrijalo i šećer otopio, umiješajte listove želatine i miješajte dok se nije otopila, a zatim maknite s vatre.



4Vrhnje ostavite da se malo ohladi, a zatim električnim mikserom umiješajte mascarpone, Grand marnier i ekstrakt vanilije. Na ohlađeno tijesto poslažite očišćene i narezane jagode i preko njih polijte kremu. Ostavite u hladnjaku preko noći.

SASTOJCI




Za tijesto:
160 g tamne čokolade
35 g maslaca
6 jaja
50 g šećera
Za kremu:
300 ml slatkog vrhnja
4 lista želatine
2 jušne žlice Grand Marniera
2 čajne žlice ekstrakta vanilije
250 g mascarponea
80 g šećera
300-400 g jagoda




IZVOR: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

0 komentari:

Objavi komentar