petak, 29. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1Prosijte brašno i sol. Napravite sredinu u brašnu i dodajte jaja. Miješajte pjenjačom uz postupno dodavanje mlijeka s vodom dok ne dobijete kremastu strukturu. Zatim u manjoj posudi otopite 50 g maslaca. Dvije žlice maslaca umiješajte u tijesto, a ostatak ostavite sa strane na toplom za podmazivanje tave prilikom pečenja. Na kraju umiješajte narančinu koricu i šećer.


2Zagrijte tavu. Ove palačinke moraju biti jako tanke pa ulijte pola manje zaimače i brzo nakon ulijevanja na sredini tave, okretanjem tave, rasporedite tijesto. Kratko popecite i okrenite drugu stranu da se ispeče.


3Za umak, pomiješajte sve sastojke osim maslaca. Rastopite maslac u tavi, prelijte umak i ostavite ga da se zagrije na laganoj vatri. Zatim stavljajte jednu po jednu palačinku u tavu, pustite da se zagriju, pa ih onda preklapajte na pola i onda opet na pola kako biste dobili izgled trokuta. Napravljene palačinke stavljajte prema rubu tave, a zatim tako slažite i preostale palačinke. Možete na pola preklapanja palačinke prebaciti na pladanj.


4Prije posluživanja palačinke možete flambirati. Brandy zagrijte u zaimači i zapalite plamen, a onda ga prelijte preko posluženih palačinki.



Sastojci


Za palačinke:
120 g glatkog brašna
prstohvat soli
2 jaja
200 ml mlijeka
50 ml vode
50 g maslac
1 srednja naranča, samo naribana korica
1 žlica šećera
Za umak:
350 ml soka od naranče (3-4 srednje naranče)
1 srednja naranča, samo naribana korica
1 manji limun, naribana korica i sok
1 žlica šećera
3 žlice maraskina
50 g maslaca
2 žlice brandyja za flambiranje




IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar