nedjelja, 31. svibnja 2015.




Ovaj kolač je fin koliko mu i naziv govori, lagan je i jednostavan, recept sam dobila od prijateljice i volim ga zbog višnji!! Ako volite višnje onada svakako probajte ovaj kolač!! Uz to,ovo je i moj prvi recept pa se nadam da ćete uživati!!
SASTOJCI
Petit kekse oko pola kg.

I KREMA
staklenka kompota od višnji ili ako imate može i domaće višnje smrznute ili svježe očišćene
1 litar vode
16 žlica grisa (pšenične krupice)

  16 žlica šećera


II KREMA
1 litar mlijeka
3 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
180 g. margarina ili maslaca


III KREMA
1/2 l vrhnja za šlag
3 obična jogurta
2 vrečice želatine u prahu

PRIPREMA

  Iz kompota od višnji izvaditi višnje, a u sok doliti vode da bude 1 litra. Ako koristite  smrznute višnje , dolijte vodu na višnje da se otope u posudi  na vatri  da bude ukupno 1 litra tekućine. U toj litri soka ukuhati gris i šećer (višnje izvadite kad sok zavri a kad ukuhate gris natrag vratite višnje u kremu od grisa ).Na kekse koje ste položili u protvan (tepsiju) prelijte vruću kremu od grisa.
U 1 litri mlijeka skuhajte 3 pudinga od vanilije i šećer. U hladno dodati margarin. Premazati preko hladne kreme od grisa.
Istucite 1/2 vrhnja za šlag, dodati 3  obična jogurta. Rastopiti želatinu u 8  žlica vode  ostaviti 10 min da nabubri, otopiti na laganoj vatri  i dodati u šlag, dobro izmiksati i odma filati preko kreme od pudinga.

Posluživanje
Kolač se jako lako reže , oštar nož, voda ni ne treba mora biti na hladnom !!
U kremu sa šlagom slobodno stavite i kefir ili kiselo mlijeko, neće se ništa promijeniti, samo ćete dobiti puniji okus!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar