subota, 30. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1Sve suhe sastojke pomiješajte u zdjeli počevši s brašnom i omekšalim maslacem pa ih povežite prstima. Oslobodite sredinu pa u nju stavite mlijeko sobne temperature i jaja. Zamijesite tijesto, a ako vam je previše vlažno ili ljepljivo, dodajte još brašna. Ostavite ga na sat-sat i pol na toplom mjestu pokriveno čistom krpom kako bi se volumen tijesta udvostručio.



2Pobrašnite površinu i razvaljajte tijesto na debljinu od otprilike 1,5 cm. Razrežite tijesto u krugove, možete se poslužiti čašom, pa oblikujte loptice.
3Prije pečenja dodajte Nutellu u fritulice i to tako da je čajnom žličicom položite u sredinu, preklopite drugim krugom tijesta i formirate lopticu da Nutella ne iscuri. Pustite ih još 40-ak minuta prekrivene na toplom mijestu da se dižu.



4Pržite na srednje jakoj vatri. Možete istovremeno peći između 4 i 5 fritulica. Pržite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Odložite ih na papirnati ručnik, a kad su se malo ohladile, pospite s malo šećera i cimeta po želji, a možete ih i preliti čokoladom.





Sastojci

oko 750 g brašna
160 ml mlijeka sobne temperature
2 jaja
6 čajnih žličica maslaca (oko 100 g)
ulje za prženje
oko 100 g šećera
7,5 g instant kvasca
1 žličica cimeta
Nutella
šećera po želji


IZVOR: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

0 komentari:

Objavi komentar