četvrtak, 28. svibnja 2015.



Cokoladna torta s kavom
Ne znamo kako vi stojite s buđenjem nakon promjene sata ali nama je jako teško. Zato smo odlučili ispeći jako čokoladan kolač s malo kave kako bi nam podigli raspoloženje.

Za tijesto:

300 g šećera u prahu
160 g brašna
80 g kakao praha
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
na vrh žličice soli
2 jaja
180 ml mlijeka
6 žlica ulja
1 vrećica vanilije burbon
180 ml vruće vode
Za kremu:

2 žumanjka
75 g šećera u prahu
125 g maslaca sobne temperature
2 žličice instant kave
1 žlica vruće vode
malo crne i bijele čokolade za ukras
shutterstock_134121149

Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Uključite pećnicu na 180 °C. U dubljoj posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi mikserom umutite jaja, mlijeko, dodajte ulje i vanilija burbon šećer. Smjesu od jaja postupno dodajte u smjesu od brašna i miksajte dok ne postane homogena. Dodajte vruću vodu pa dalje miksajte. Izlijte smjesu u kalup za pečenje i pecite 20 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite hladiti u kalupu. Potom tijesto izvadite i prerežite ga vodoravno napola. Pomiješajte kavu s vodom i pustite da se ohladi. Izmiksajte žumanjke pa usipajte šećer te miksajte dok smjesa ne postane homogena. Umiješajte maslac sobne temperature i uz stalno miješanje dodajte kap po kap kave. Dobivenom smjesom premažite prvi dio tijesta, stavite gore drugi. Posipajte ribanim čokoladama.
IZVOR: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

0 komentari:

Objavi komentar