subota, 30. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1Prosijte brašno i u sredini napravite rupu, a unutar toga stavite brašno, šećer, med, jaja i sodu bikarbonu. Zamjesite.



2Dobivenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji u hladnjaku 24 sata ili barem preko noći.



3Podijelite tjesto na valjke debljine prst i pol pa ih izrežite na manje komade koje ćete rukama oblikovati u kuglice. Kuglice bi trebale biti manje jer medanjaci s pečenjem narastu
4Kuglice uvaljajte u smjesu mljevenih oraha i šećera.



5Izvadite pleh i stavite na njega papir za pečenje. Poslažite medenjake i utisnite u sredinu svakog orah, badem ili lješnjak. Pecite na 180 do 200 stupnjeva dok se ne povećaju i ne dobiju zlatnu boju.


Sastojci


1/2 kg mekog brašna
20 dag šećera
17 dag meda
2 jaja
2 žlice masti
1/2 žličice sode bikarbone
mljeveni orasi + šećer (za posip)
orasi, bademi ili lješnjaci (za ukras)

IZVOR: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

0 komentari:

Objavi komentar