petak, 29. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1.Stavite kekse u blender i dobro izradite. Otopite maslac, a zatim otoljeni maslac, med i kekse izradite u homogenu smjesu. U pleh za pite stavite tako pripremljenu smjesu. Treba biti visoka najmanje 5-6 centimetara, a možete i više pa stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.


2.Otopite tamnu i mliječnu čokoladu na parnoj kupelji pa joj dodajte malo mlijeka kako ne bi bila pre gusta (nekoliko jušnih žlica). Zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi. Dodajte malo pola vanilinog šećera i još običnog šećera ako volite slađe. Pustite da se ohladi 5-10 minuta


3.Izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag, a zatim umiješajte u čokoladnu smjesu. Tako pripremljenu kremu rasporedite po plehu, a zatim pustite da odstoji najmanje dva sata u hladnjaku.


4.Poslužite s posutim tostiranim bademima, sezonskim svježim voćem i dodatnim šlagom.



Sastojci



200 g digestive keksa
100 g maslaca narezanog na komadiće
1 jušna žlica meda
100 g mliječna čokolada (natrgana na komadiće)
100 g tamne čokolade + dodatno otopljne čokolade za ukrašavanje
2 jušne žlice šećera (kristal)
200 ml šlaga + dodatno za posluživanje
50-60 g tostiranih badema narezanih na listiće
1/2 vanilinog šećera
*po želji sezonsko voće za posipanje



IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar