petak, 29. svibnja 2015.




Koraci pripreme



1Lisnato tijesto lagano razvaljajte, stavite na papir za pečenje na limu, izbodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i poklopite drugim limom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 15-ak minuta a zatim maknite gornji lim i papir za pečenje i pecite još 10-ak minuta odnosno dok se tijesto ne ispeče.




2Za kremu: 2,5 dcl mlijeka zagrijte s mahunama vanilije, zatim ostružite sjemenke iz mahuna i umiješajte natrag u mlijeko. U zasebnoj zdjeli promiješajte šećer, škrob, žumanjke i ostatak hladnog mlijeka. Pazite da ne nastanu grudice. Tu mješavinu ulijte u toplo mlijeko i miješajte dok se ne zgusne. Želatinu natopite u hladnoj vodi, a kad se napuhne, ocijedite ju rukama i umiješajte u toplu kremu. Kremu stavite da se ohladi. Od slatkog vrhnja napravite šlag i umiješajte u kremu. Prekrijte s plastičnom folijom i stavite u hladnjak da odstoji i stisne se.




3Pečeno tijesto razrežite na manje pravokutnike . Ohlađenu kremu napunite u vrećicu za kremu i slažite kolač tako da kremu nanesete na komad lisnatog tijesta, zatim prekrite opet lisnatim tijestom, dodate kremu zatim lisnato tijesto i na vrh poslažete maline. Na kraju posipajte šećerom u prahu.



Sastojci



1 paket lisnatog tijesta
500 g malina
Za kremu:
500 ml mlijeka
500 ml slatkog vrhnja
30 g škroba
5 žumanjka
115 g šećera
2 mahune vanilije
lista želatine
šećera u prahu za posluživanje






IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar