petak, 29. svibnja 2015.




Ovo je savršen desert za neočekivane goste jer je zamotanu u plastičnoj foliji možete održati svježom i do 2 tjedna. U receptu je svijetlija varijanta, ali možete dodati više kakaovog praha da tijesto bude tamnije.



Koraci pripreme



1Izvadite sladoled iz zamrzivača i pustite da omekša kojih 10 minuta. Sladoled izvadite iz pakiranja te premjestite na papir za pečenje, oblikujte u roladu oko 30 cm dugu, pospite praškom za pecivo te vratite u zamrzivač.


2Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu stavite šećer i jaja pa mikserom izradite homogenu smjesu. Dodajte zatim brašno, kokos, prašak za pečenje, prstohvat soli te nastavite mješati žlicom dok ne povežete sve sastojke. Premjestite tijesto na lim za pečenje te pecite nekih 10 do 15 minuta dok se tijesto nije podiglo i mekano na dodir.


3 Nakon toga ga ostavite nekih 5 minuta da se ohladi u limu za pečenje. Pospite šećerom u prahu. Premažite sladoledom od vanilije i marmeladom od trešanja. Uz pomoć papira za pečenje pažljivo zarolajte roladu pazeći da ravnomjerno rolate i da tijesto ne pukne.


4Stavite u zamrzivač na 2 sata ,a izvadite 15-ak minuta prije serviranja. Prelijte otopljenom čokoladom.



Sastojci

1 litra kvalitetnog sladoleda od vanilije
4 veća jaja
100 g šećera u prahu + dodatno za posipanje
75 g brašna
30 g kokosovog brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
200 g marmelade od trešanja (po želji)
50 g crne čokolade otopljene u mikrovalnoj za preljev




IZVOR : http://dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar