srijeda, 27. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1U zdjeli, na malo maslinova ulja i maslaca, propirjajte poriluk. Kad omekša dodajte mu grah, timijan i temeljac. Kuhajte još desetak minuta. Štapnim mikserom usitnite mali dio juhe samo da dobijete gušću teksturu.
2Na kraju dodajte jušnu žlicu parmezana. Šnite kruha namažite s malo maslinova ulja i popecite ih kratko na tavici. Zatim ih narežite na kockice. Juhu raspodijelite u zdjelice, na juhu posložite kockice kruha i pospite ostatkom parmezana.
Sastojci

4 tanja poriluka, narezana na tanke kolutiće
1 konzerva bijeloga graha
1l povrtnog ili pilećeg temeljca
1/2 jušne žlice maslaca
malo maslinova ulja
2-3 jušne žlica fino ribanog parmezana
4 manje šnite kruha
sol, papar
1 jušna žlica sitno sjeckanog vlasca

izvor:magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar