nedjelja, 31. svibnja 2015.




Ove Parfe kocke moji ukućani jako vole a i ne moraju biti u frižideru pa su i praktične za serviranje na stolu jer mogu  dugo stajati a da ne izgube oblik.
Sastojci

Biskvitna podloga

 6 kom bjelanjaka
 20 dag šećera
 10 dag margarina otopljenog
 12 dag brašna
 2 žlice kakaa
Krema

 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
 25 dag šećera u prahu
 6 kom žumanjaka


 3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
 8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)#
Priprema

Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.



Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.
Posluživanje

Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem .

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar