srijeda, 27. svibnja 2015.



Koraci pripreme

1Za ganache otopite čokoladu na pari i uz miješanje joj dodajte vrhnje. Pustite da se ohladi (na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku).
2Za karamel u posudu stavite šećer i vodu i na srednje jakoj vatri pustite da se šećer rastopi. Miješajte što manje, najbolje je da samo rotirate posudu. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete zlatnosme i karamel. Dodajte maslac lagano miješajući (smjesa je vrela i u kontaktu s maslacem može prskati!). U me đuvremenu ugrijte vrhnje za šlag (toliko da bude mlako). Posolite karamel i kuhajte na laganoj vatri još 2 min. Maknite s vatre i dodajte ugrijano vrhnje neprestano miješajući, pustite da se ohladi u hladnjaku.
3Orašaste plodove narežite na komadiće (uzdužno) te ih istostirajte na tavici; kad su se ganache i karamel stisnuli, obložite pleh plastičnom prijanjajućom folijom. Na dno stavite orašaste plodove, zatim premažite karamelom (nemojte štedjeti, trebalo bi biti barem 2 cm debljine), a povrh svega čokoladni ganache.
4Zamrznite na najmanje 10 sati. Nakon toga biste trebali prebaciti na tanjur, nježnim i polaganim pokretima – time ganache dolazi na dno, a orašasti plodovi na vrh vaše torte.
Sastojci

125 g oraha
85 g lješnjaka
85 g badema
Karamel:
300 g šećera
4 žlice vode
225 g maslaca sobne temperature
3 prstohvata soli
200 ml slatkog vrhnja
Za čokoladni ganache:
200 g čokolade (s najmanje 60% udjela kakaa)
100 ml vrhnja za kuhanje

IZVOR : www.magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar