četvrtak, 4. lipnja 2015.



Sastojci:
4 kom jaja
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za kremu:
2 čaše mlijeka
1 kašika brašna
1 kašika nišeste
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
margarin/maslac

Priprema:
U jednoj zdjeli izmutiti bjelanca, dodati šećer pa onda žumanca. Mutiti 2 minute pa dodati brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. U manju zdjelicu izvaditi malo smjese i u nju dodati 2 manje kašike brašna. A u drugu posudu dodati 2 kašike kakaa.
Uzeti papir za pečenje i iscrtati žirafine šare kao na slici.



Okrenuti papir na tepsiju i između oblika dodavati smjesu bez kakaa, a potom puniti oblike čokoladnom smjesom. Staviti u rernu na 190 stepeni 10 minuta.
Za to vrijeme pripremiti kremu.

U šerpu staviti mlijeko, brašno, nišestu i šećer. Sve miješati dok ne provrije. Kada provrije dodati vanilin šećer i malo margarina/maslaca.

Izvaditi biskvit iz rerne i premazati premazati kremom a zatim na jedan kraj staviti prepolovljenu bananu.

Umotati u rolnu i ostaviti da se hladi.


PRIJATNO!


IZVOR:  https://turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar