SASTOJCI
Podloga
• 200 g čoko keksa (ja sam koristila Grancereale fave di cacao)
• 80 g maslaca
• 100 g čokoladnih kapljica (ili ako nemate onda mrvica)
Krema
• 375 g svježeg sira
• 125 g šećera
• 1 vanilin-šećer
• 3 jaja
• 150 g bijele čokolade
Glazura
• 150 g tamne kuverture (čokolade)
• 160 g slatkog vrhnja
PRIPREMA
Za podlogu
Kekse sameljite u multipraktiku. Maslac otopite na laganoj vatri i malčice prohladite da ne bude previše topli. U jednoj posudi dobro pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac i sve dobro utisnite u lim promjera 20x30 cm koji ste prethodno obložili sa masnim papirom. Ostavite na hladnom da se stisne. Po podlozi pospite čoko kapljice.
Za kremu
Dobro pomiješajte sir sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje miješajući svako po jednu minutu. U međuvremenu u vodenoj kupelji otopite bijelu čokoladu koju na kraju umiješate u smijesu od sira.
Zagrijte rernu na 180°C.
Dobivenu kremu izlijte na podlogu posipanu čoko kapljicama, poravnajte i pecite oko 30 minuta. Pečeni kolač prekrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.
Za glazuru
Pripremite vodenu kupelj u kojoj otopite tamnu kuverturu u slatkom vrhnju. Dobro pomiješajte da dobijete jednoličnu masu i ostavite da se ohladi. Ohlađeno dobro izmiješajte s mikserom i premažite ohlađeni kolač.
Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta, narežite i možete uživati.
Recept je iz jedne knjige o čokoladi od Anne Wilsons (sa nekim mojim malim izmjenama i dodacima).
Izvor: https://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar