utorak, 2. lipnja 2015.




Sastojci:
1 paket jufke
400 gr fileta
1 srednji luk
2 kašike parajsos
1 kašika kečapa
1 čaša kuhanog graška ( ili konzerviranog)
Malo patlidžana
Biber
Sol
Trapista sir

Bašamel sos :( pripremiti po receptu) ili vrhnje za kuhanje
1,5 kašika brašna
1,5 čaša mlijeka
2 kašike margarina
Sol

Priprema:
Na ulju propržiti komadiće patlidžana da porumene. Izvaditi na papirni ubrus i na isto ulje dodati filete sitno rezane na komadiće. Ostaviti da se fileti prže, kada su uskoro gotovi dodati luk sitno rezan i ostaviti da se prži. Dodati dvije kašike ulja, paradajsos i kečap. Izmješati i ostaviti poklopljeno 5 minuta. Nakon toga dodati grašak i patlidžan. Izmješati, posoliti i dodati biber. Ostaviti jos 5 minuta i sklonut sa vatre.
U zdjelicu za puding staviti po dva lista jufke i dodati filete. Zatvoriti ostatkom jufke. Redati u vatrostalnu zdjelu ili tepsiju i preliti bašamel sosom. Peći na 190 stepeni dok sos ne porumeni. Nakon toga dodati sitno sjeckan sir i staviti u rernu da se sir istopi.

Prıprema sosa: Sve sastojke sastavıtı ı mıjesatı dok ne pocne da vrıje. Nakon toga ostavıtı da se malo ohladı ı korıstıtı.

IZVOR:www.turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar