Sastojci:
Biskvit:
22 petit keksa
100 grama istopljenog margarina
Puding:
1 litar mlijeka
½ čaše griza
1/3 čaše šećera u prahu
1 vanilin šećer
Preliv:
450 ml soka od narandže
2 kašike nišeste
2 kašike šećera u prahu
Biskvit:
22 petit keksa
100 grama istopljenog margarina
Puding:
1 litar mlijeka
½ čaše griza
1/3 čaše šećera u prahu
1 vanilin šećer
Preliv:
450 ml soka od narandže
2 kašike nišeste
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Keks samljeti u mikseru a zatim dodati istopljen margarin. Izmješati i staviti u kalup za pečenje. U šerpu staviti mlijeko, griz i šećer. Miješati dok ne prokuha, dodati vanilin šećer i miksati 4 minute. Vruć puding preliti preko keksa a zatim pripremiti preliv. Sok, nišestu i šećer sastaviti i miješati dok ne provrije. Sklonut sa vatre i dok je još vruće preliti. Ostaviti u frižider 3-4 sata i poslužiti.
Keks samljeti u mikseru a zatim dodati istopljen margarin. Izmješati i staviti u kalup za pečenje. U šerpu staviti mlijeko, griz i šećer. Miješati dok ne prokuha, dodati vanilin šećer i miksati 4 minute. Vruć puding preliti preko keksa a zatim pripremiti preliv. Sok, nišestu i šećer sastaviti i miješati dok ne provrije. Sklonut sa vatre i dok je još vruće preliti. Ostaviti u frižider 3-4 sata i poslužiti.
PRIJATNO!
IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com
0 komentari:
Objavi komentar