nedjelja, 7. lipnja 2015.



Sastojci
biskvit
120 gr maslaca
40 gr secera u prahu
120 gr tamne cokolade
4 zumanca
5 bjelanaca
160 gr secera
120 gr brasna
fil
640 gr mlijeka
180 gr kokosa

  90 gr secera


30 gr gustina
6 listova zelatine
360 ml slatke vrhnje
marmelada za premazivanje
kokos za posipanje
Priprema

1.
Pecnicu zagrijati na 170°C . Za biskvit maslac, secer u prahu i zumanca umutiti. Cokoladu istopiti na pari. Bjelanca i secer umutiti. Otopljenu cokoladu dodati masi od zumanaca, zatim snijeg od bjelanaca i na kraju brasno. Polako izmjesati. Sipati u kalup i peci oko 50 min. Biskvit ohladiti.


  2.

  U medjuvremenu listove zelatine namociti. Mlijeko sa kokosom prokuhati, dodati secer i gustin, listove zelatine ocijediti i u jos toplu masu dodati. Ostaviti da se ohladi.
3.
Ohladjeni biskvit jedanput prerezati. Slatko vrhnje umutiti i umjesati u ohladjenu masu od kokosa. Izmjesati i sa time premazati prvi sloj biskvita. Poklopiti sa drugim slojem, malo pritisnuti i ostaviti u frizider preko noci. Sljedeci dan tortu premazati sa zagrijanom marmeladom i posuti sa kokosom.


Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar