utorak, 2. lipnja 2015.



Sastojci:
1 čaša mlijeka
1/3 čaše ulja
1 jaje
1 kašika kvasca
2 male kašikice soli
2 male kašikice šećera
4 čaše Brašna
100 gr sira
Malo peršuna
Priprema:
Kvasac pomiješati sa pola čaše mlake vode i dodati šećer. Ostaviti malo da odstoji. U drugu posudu staviti brašno, dodati kvasac, mlijeko, ulje, sol i bjelacne ( Žumance ostaviti za premazivanje na kraju ). Dobro izmješati, po potrebi dodati još malo brašna. Spremno tijesto prerezati na nekoliko loptica i stavu lopticu razvaljati na debljinu 1 cm i podijeliti na manje kriškice.
Sir izmješati sa peršunom i malo posoliti. Na vrh svake „kriškice“ staviti sir i urolati. Poredati sve kiflice u tepsiju na papir za pečenje i premazati žumancom, po želji posuti sjemenkama.
Peći na 180 stepeni dok neporumene.
PRIJATNO!


IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar