utorak, 2. lipnja 2015.



Sastojci:


v  1/3 čaše basmati riže
v  Maslinovo ulje
v  1 glavica luka sitno isjeckanog
v  2 češnja bijelog luka
v  250 g faširanog mesa
v  8 komada večeg  paradajza
v  1 kašikica cimeta
v  2 kašikice mente
v  Biber i sol


Priprema:


Skuhati rižu. U jednu tavu ugrijati malo masliovog ulja dodati luk i bijeli luk i pržiti oko 2 minute dok postane mekano zatim dodati meso i miješati 1 minutu i ostaviti još 3-4 minute dok postane smeđe.
Ugrijati rernu na 200˚C. isjec površinu paradajza i ostaviti na stranu. Pomocu kašike izvaditi unutrašnjost.
Unutrašnjost paradajza odvojiti od tečnosti i staviti u zdjelu zatim dodati rižu, cimet, mentu i meso, so i biber po zelji.
Puniti paradajz (paziti da se ne pretjeruje u punjenju jer će se paradajz raspasti), vratiti površinu paradajza i poprskati maslinovim uljem poredati u tepsiju. Kuhati oko 20 minuta i poslužiti.



PRIJATNO!

IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar