ponedjeljak, 1. lipnja 2015.



Za 1 koru: (potrebne su vam ukupno 3 )
4 velika jaja
30 g škrobnog brašna
100 g šećera
45 g oštrog brašna
80 ml ulja
kašičica praška za pecivo
kašičica jabukovog sirća
kašičica ruma
Za treću koru smanjite 10 gr skrobnog brašna, a dodajte još 2 kašičice ruma i 30 gr kakaa


Za bronhi kremu:
1 l mleka
100 gr bele čokolade
2 kesice vanilin šećera
100 g oštrog brašna
200 g Bronhi bombona
100 gr gustina
300 ml slatke pavlake
150 g omekšalog margarina
4 listića želatina
za trećinu pripremljene kreme 70 g čokolade za kuvanje


Čokoladna glazura za premaz belih kora:
150 gr čokolade za kuvanje
70 g margarina
2 kašike ulja

Završna čoko glazura:
250 gr čokolade
5 kašike ulja
2 kašike tečnog meda


Priprema:
Za kremu:
Od mleka izdvojimo 200 ml, ostatak ugrejemo zajedno sa bronhi bombonima, belom čokoladom i vanilin šećerom. Mešamo dok se sve ne istopi, zatim zakuvamo sa gustinom koji smo pomesali sa 100 gr brašna. Skuvajte gustu kremu, prebacimo u duboku posudu, prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo da se hladi.


Za kore:
Umutite belanke u koje ćete dodati malo soli, zatim dodajte šećeri nastavite sa mućenjem. Belanca moraju biti dosta čvrsta, dodajte proseajno pšenično brašno, skrobno i prašak za pecivo. Mešati varjačom. U smesu lagano dodajte sirće, rum i ulje. Pecite na 150 stepeni, kore treba da budu svelte. Ispecite još jednu koru na potpuno isti način, a za treću smanjite 10 g skrobnog brašna, a dodajte 30 gr kakaa.
Na ispečene bele kore stavite glazuru i ostavite u frižider da se ista stegne (otopite čokoladu sa maslacem i uljem na pari).







Penasto umutite margarin. Posebno umutite šlag čvrsto. U kremu koju ste razradili mikserom, dodajte margarinei nastavite mućenje. Dodajte umućen šlag i lepo izmešajte varjačom. Podelite u 3 jednake posude pripremljenu kremu. U jednu posudu umutite rastopljenu čokoladu.

Premazati belu kremu na beli biskvit sa glazurom, lagano na to pritisnite tamni biskvit i premažite tamnom kremom, stavite belu koru sa čokoladnom glazurom, premazati ostatkom bele kreme, poravnati površinu i staviti tortu u hladnjak preko noći.
Sutradan na pari otopite sve sastojke za glazuru i njome prelite tortu, vratite je u hladnjak i za 30 minuta je spremna za služenje.































Podijelite ovaj recept sa svojim prijateljima ako vam se sviđa :)

www.coolarinka.com

0 komentari:

Objavi komentar