nedjelja, 7. lipnja 2015.


Neodoljiv. Sve preporuke
SASTOJCI
Podloga:
200 gr integralnog keksa sa maslacem ( digestive )
50 putera ( rastopiti )




Fil:
400 gr krem sir ( maskarponea, philadelphia )
200 ml slatkog vrhnja ( izmiksati u slag )
200 gr bele cokolade ( rastopiti )
150 gr smrznuti malina ( odmrznuti )
100 gr secera
 6 zlica soka ( od ocedjeni smrznuti malina )
2 lista zelatina
150 gr svezi malina




PRIPREMA
1. Pripremiti okrugli kalup za torte ( 20 cm )
2. Izvagati sve sastojke koji su nam potrebni za pripremu cheesecake.
3. Rastopiti maslac na pari.
4. Rastipiti belu cokoladu na pari.
 5. Umociti zelatinu u hladnu vodu da omeksa ( 5-10 min ).
6. Izmiksati slatko vrhnje u slag i ostavoiti sa strane.
7. Samleti kekse i potom ih pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa. Ostaviti sa strane.
8. 6 zlica soka od malina zagrevati tek toliko da istopimo zelatinu. Ukloniti sa vatre i dodati ocedjenu zelatinu. Promesati da se zelatina rastopi u soku. Ukloniti sa strane.
9. Krem sir sobne temperature i secer izmiksati tek toliko da se poveze. Umiksati odmrznute maline ( 150 gr ), rastopljeni zelatin, rastopljenu cokoladu i na kraju umesati slag od saltkog vrhnja.
10. Dobiveni krem istresti na podlogu od keksa. Poravnati. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata.
11. Izvaditi iz zamrzivaca posle 2 sata. Posle cuvati u frizideru. Ko nema zamrzivac moze i u hladnajk/frizider da se ohladi na nekoliko sati.
12. Cheesecake dekorisati svezim malinama.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar