Sastojci:
za kadaif:
500 grama kadaifa
5-6 kašika šećera
4 kašika maslaca
1 čaša oraha ili lješnjaka
za puding:
100 grama putera
5-6 kašika pšeničnog griza
1 šolja šećera (ili po vlastitom ukusu)
1 vanilin šećer
1 l mlijeka
šlag krema
oko 30 grama kokosovog brašna
Priprema:
Staviti kadaif u zamrzivač i ostaviti 1-2 sata. Uzeti kadaif i izlomiti ga na sitne komadiće. U šerpu istopiti maslac dodati šećer i kadaif. Kuhati na lagnoj vatri dok kadaif postane ružičast, i ostaviti da se ohladi.
Na umjerenoj temperaturi otopiti puter,pa dodati griz. Miješati 1-2 minute. Zatim sipati mlijeko, miješajući svo vrijeme. Dodati i šećer i vanilin šećer, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne. Zatim dodati kokosovo brašno, kuhati još 3-4 minute. Kada se puding ohladi dodati šlag kremu, zatim staviti u mikser dok postane nježnjo.
U pravougaonoj tepsiji staviti pola kadaifa i puding zatim preostali kadaif izrezati na kockice i poslužiti.
PRIJATNO!
IZVOR: https://turskirecepti.wordpress.com
0 komentari:
Objavi komentar