četvrtak, 4. lipnja 2015.



Sastojci:
    za kadaif:

500 grama kadaifa
5-6 kašika šećera
4 kašika maslaca
1 čaša oraha ili lješnjaka

     za puding:
  100 grama putera
  5-6 kašika pšeničnog griza
  1 šolja šećera (ili po vlastitom ukusu)
  1 vanilin šećer
  1 l mlijeka
 šlag krema
  oko 30 grama kokosovog brašna
   


Priprema:



   Staviti kadaif u zamrzivač i ostaviti 1-2 sata. Uzeti kadaif i izlomiti ga na sitne komadiće. U šerpu istopiti maslac dodati šećer i kadaif. Kuhati na lagnoj vatri dok kadaif postane ružičast, i ostaviti da se ohladi.
Na umjerenoj temperaturi otopiti puter,pa dodati griz. Miješati 1-2 minute. Zatim sipati mlijeko, miješajući svo vrijeme. Dodati i šećer i vanilin šećer, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne. Zatim dodati kokosovo brašno, kuhati još 3-4 minute. Kada se puding ohladi dodati šlag kremu, zatim staviti u mikser dok postane nježnjo.
U pravougaonoj tepsiji staviti pola kadaifa i puding zatim preostali kadaif izrezati na kockice i poslužiti.




PRIJATNO!
IZVOR:  https://turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar