ponedjeljak, 1. lipnja 2015.



Sastojci
BISKVIT
5 jaja
5 žlica šećera
3 žlice brašna
2 žlice kakaa
KREMA
25 dkg sviježeg sira
7 žlica šećera
4 dcl slatkog vrhnja
1 vrećica želatine
VOĆE
1 konzerva ananasa
1 teglica višanja
1 konzerva voća po želji
1 vrećica preljeva za torte
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Priprema:
2.
BISKVIT:—Bjelanjke umijesi sa šećerom te dodaj žumanjke.Kad se izradi ugasi i dodaj ostale sastojke.Stavi peći na 200°dok ne porumeni.Ispeci po tim sastojcima po 2 biskvita.Jedan dok je vruć zarolaj a drugi pusti da se ohladi te izrezi na sitne kockice.Hladni zarolani biskvit namaži pekmezom po želji i pusti da se malo stegne.
3.
KREMA:-šećer i sir sjedini.Izradi slatko vrhnje u čvrsto te stavi u sir sa šećerom te na kraju želatinu koju ste pripremili prema uputama na vrećici.
Dodajte u kremu biskvit koji ste izrezali na kockice i voće koje ste ocijedili od soka.To sve izmiješajte ručno jer ako mikserom onda se sve zgnječi.
4.
VOĆE:-Kolute ananasa poredajte po zdijeli te u svaku šupljinu stavite po višnju. Ostatak višanja stavite u kremu.Koristila sam sve velike konzerve.
Na poslagani ananas i višnje istresite kremu te poklopite sa rolatom koji ste izrezali na podjednake kolute.
Tako napravljenu tortu stavite u frižider da se stegne par sati.Kad se je stisla okrenite na tacnu te prelijte sa preljev koji ste napravili prema uputama na vrećici..
Ukrasite po želji.

izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar