utorak, 2. lipnja 2015.



Sastojci

za tijesto:

300gr brašna
20gr svježeg kvasca
1 kašičica šećera
oko 170ml tople vode
1/2 kašičice soli

za fil:

oko 300gr fete
peršun po želji
ulje

Priprema:
Otopiti kvasac u 100ml tople vode sa kašičicom šećera i ostaviti 5 min. Pomiješati brašno, so, narasli kvasac i dodati ostatak vode da se zamijesi tijesto. Ako je tijesto ljepljivo dodati još brašna, ako je tvrdo još vode. Nauljiti posudu, ubaciti testo, pokriti i ostaviti da naraste duplo.
Za fil, pomiješati mrvljenu fetu i sjeckan peršun.
Premjesiti tijesto i podijeliti ga na 6 loptica. Svaku lopticu tanko razvući u krug, na polovinu staviti oko 2 kašike fila, preklopiti drugom polovinom i dobro pritisnuti da se ivice spoje.
Zagrijati tavu sa malo ulja na srednjoj temperaturi. Pržiti hljebčiće sa obje strane da lijepo porumene.

IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar