utorak, 2. lipnja 2015.



Sastojci:
·      2 i po čaše brašna
·      3 čaše vode
·      1 kašika griza
·      1 kašika kukuruznog škroba
·      5 jaja
·      1 i po kašika putera
·      Prstohvat soli
Za sirup
·      2 i po čaše šecera
·      2 čaše vode
·      1 kašikica limunovog soka



Priprema:


Staviti šecer i vodu u jednu šerpu i   ostaviti na vatri dok počne vrit. Kada porvrije ostavitit na stranu pa dodati limunov sok I ostaviti da se ohladi.
Staviti vodu puter i sol u šerpu na laganoj vatri dok provrije. U međuvremenu pomiješati sve suhe satojke i staviti u vodu.
Staviti na stranu i ostaviti da se ohladi.

Zamijesiti tijeto dodavanjem jedno po jedno jaje. Tijesto staviti u špricu za tulumbe i ugrijati ulje za prženje i špricati tulume omiljene dužine i odvajati nožem ili makazama. Pržiti dok postanu zlatno smeđe boje I stavljati u sirup.

PRIJATNO!

IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar