Sastojci:
· 2 i po čaše brašna
· 3 čaše vode
· 1 kašika griza
· 1 kašika kukuruznog škroba
· 5 jaja
· 1 i po kašika putera
· Prstohvat soli
Za sirup
· 2 i po čaše šecera
· 2 čaše vode
· 1 kašikica limunovog soka
Priprema:
Staviti šecer i vodu u jednu šerpu i ostaviti na vatri dok počne vrit. Kada porvrije ostavitit na stranu pa dodati limunov sok I ostaviti da se ohladi.
Staviti vodu puter i sol u šerpu na laganoj vatri dok provrije. U međuvremenu pomiješati sve suhe satojke i staviti u vodu.
Staviti na stranu i ostaviti da se ohladi.
Zamijesiti tijeto dodavanjem jedno po jedno jaje. Tijesto staviti u špricu za tulumbe i ugrijati ulje za prženje i špricati tulume omiljene dužine i odvajati nožem ili makazama. Pržiti dok postanu zlatno smeđe boje I stavljati u sirup.
PRIJATNO!
IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com
0 komentari:
Objavi komentar