Sastojci:
· 2-3 kašike jogurta
· 2 kom jaja
· 8 hrenovki
· 125 gr sudžuke
· ½ čaše ulja
· 1 kg brašna
· 1 kašikica soli
· ½ čaše vode
Postupak:
1 jaje i jogurt izmješati. Dodati pola ulja i vodu. Sve izmješati i ostaviti da odstoji. Posoliti brašno i mješati sa vodom da dobijete lijepo tijesto. Hrenovke i sudžuku izrezati na kolutiće.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini i izrezati na male loptice. Svaku lopticu razvaljati oklagijom da dobijete tanku jufku. Jufku premazati predhodno pripremljenim jajetom i jogurtom. Jedan kraj presaviti preko drugog ali ne potpuno ( 1/3 ). Poredati hrenovke pa preliti jajetom i jogurtom. Umotati do kraja kao pitice-
Tepsiju podmazati ostatkom ulja i naizmjenično slagati pitice sa hrenovkama pa sa sudžukom.
Jedno jaje izmješati sa malo jogurta i politi pitice. Peći na 200 stepeni 45 minuta.
PRIJATNO!
IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com
0 komentari:
Objavi komentar