utorak, 2. lipnja 2015.


Sastojci:
·       2-3 kašike jogurta
·       2 kom jaja
·       8 hrenovki
·       125 gr sudžuke
·       ½ čaše ulja
·       1 kg brašna
·       1 kašikica soli
·       ½  čaše vode



Postupak:
1 jaje i jogurt izmješati. Dodati pola ulja i vodu. Sve izmješati i ostaviti da odstoji. Posoliti brašno i mješati sa vodom da dobijete lijepo tijesto. Hrenovke i sudžuku izrezati na kolutiće.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini i izrezati na male loptice. Svaku lopticu razvaljati oklagijom da dobijete tanku jufku. Jufku premazati predhodno pripremljenim jajetom i jogurtom. Jedan kraj presaviti preko drugog ali ne potpuno ( 1/3 ). Poredati hrenovke pa preliti jajetom i jogurtom. Umotati do kraja kao pitice-


Tepsiju podmazati ostatkom ulja i naizmjenično slagati pitice sa hrenovkama pa sa sudžukom.
Jedno jaje izmješati sa malo jogurta i politi pitice. Peći na 200 stepeni 45 minuta.
PRIJATNO!


IZVOR: www.turskirecepti.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar