Kako je samo kifla meka BEZ margarina i BEZ mleka!Licno moj recept nastao iz ljubavi prema mojoj djecici, kada sam im obecala Kroasane dok dodju iz skole a onda zafalilo nekih sastojaka ja odlucim da napravim ovo
SASTOJCI:
Tjesto:
- 400ml jogurta
- 300ml vode
- 200ml ulja
- 2 velike kasike secera
- 1 velika kasika soli
- 1 velika kasika kvasca
- 2 jaja
- 1kg i 100gr brasna (potrosila sam vise od kila)
ZA FILOVANJE:
- Nutella
- Sir
U serpu za mjesanje tjesta staviti jogurt, vodu i ulje (treba da bude toplo vodu I ulje malo zagrrejati pa onda dodati jogurtu). U drugoj posudici razmutiti kvasac sa jednom kasikom secera, jednom kasikom brasna I malo vode ostaviti da nadodjete dodati u mjesavinu ulja jogurta I vode Mikserom (zice za meko tjesto) pjenasto umuti jaja sa 1 kasikom secera te dodaj u smjesu. Nastavi miksati tjesto dodaj pola kolicine brasna I miksaj oko 5 minuta najvecom brzinom. Zatim zamjeni zice na mikseru stavi zice/nastavke za tjesto
I nastavi dodavati brasno sve dok tjesto ne postane dvrdje tako da ga mozes iskrenuti na sto i oblikovati kuglu (da bi tjesto bilo jos vazdusastije bacite ga koji put od sto)
Oblikujte kuglu I stavite da se odmara (najbolje je u plasticnu posudu koju mozete poklopiti) dok ne udvostruci volumen. Dokisalo pazljivo istrestina sto I razoklagijati sto veci krug, seci testo najprije u
dela onda u delova I svaku osminu u tri dela tako da dobijete 24 komada Kifle punite Nutellom ili sirom po vasem izboru Zamotajte kifle (Ja uzmem jedan komad iz kruga I onda ga jos malo rukom rastegnem I umotam kiflu Ostavite da dokisaju duplo! Pecite na 180C oko 15tak min dok ne dobiju lepu zlatnu boju Neka se malo ohlade u tepsiji pre sluzenja Ohladjene mozete staviti u plasticnu kutiju ako ostane I sutradan su nenadmasne I slane
0 komentari:
Objavi komentar