petak, 15. srpnja 2016.



Sastojci:

  • stari hleb ili prosušeno pecivo
  • 4 jaja
  • 500 ml kefira
  • 150 gr tvrdog slanog sira
  • malo soli
  • seme lana ili susama za posipanje
Priprema:

Na dno tepsije premazane sa malo masnoće ili putera poslažite komade starog prosušenog hleba ili peciva. Neka komadi budu veličine šljive. U posudi izmešajte jaja, kefir i narendani stari slani sir, dodajte soli po ukusu, pa tom masom prelijte hleb.  Gledajte da sve delove ravnomerno zalijete i malo protresite tepsiju da se rasporedi do dna. Pospite semenkama lana ili susama i pravac u rernu da se peče. Peče se na 200 stepeni nekih 20 minuta! Možete ga vaditi većom kašikom ili kad se malo prohladi seći na parčad! Izuzetno je ukusno!

0 komentari:

Objavi komentar