Sastojci;
- ćufte
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka sitno seckanog
- 1 češanj belog luka sitno seckan
- 2 kašike prezli
- 1 kašikica vegete
- 1 kašika ulja
- so, biber, malo slatke paprike
sos
- 1/2 l. soka od paradajza
- 3 čaše vode
- o,5 dcl. ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Izmešati sve navedene sastojke za čufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene velicine.
Priprema sosa:
Propržiti malo brašno na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim prokljuca, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuvati tako na umerenoj vatri oko 40 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar