četvrtak, 7. srpnja 2016.




Sastojci;

  • ćufte
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka sitno seckanog
  • 1 češanj belog luka sitno seckan
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašikica vegete
  • 1 kašika ulja
  • so, biber, malo slatke paprike

sos
  • 1/2 l. soka od paradajza
  • 3 čaše vode
  • o,5 dcl. ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • kašika šećera
  • malo slatke paprike
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke za čufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene velicine.
Priprema sosa:


Propržiti malo brašno na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim prokljuca, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuvati tako na umerenoj vatri oko 40 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar