SASTOJCI:
- 1/2 kg petit keksa
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 1 margarin
- 1 čokolada
- 1 l mljeka
- 2 dcl griza
- 2 dcl šećera
- 2 žumanjka
PRIPREMA
1.
u litru mljeka stavi šećer i ukuhaj dva deci griza i dva razmućena žumanjca kada se napola ohladi dodaj jedan margarin
2.
izlupaj pola litre slatkog vrhnja i u njega naribaj čokoladu – čokolada treba biti grubo naribana tako da ju možete i nožem nastrugati
3.
u lim složite petit kekse lagano namočene u mljeko i zatim slažite red keksa+red kreme+red šlaga i tako još jednom kolač na kraju ukrasite naribanom čokoladom
Posluživanje
čokoladu možete i otopiti pa je poprskati po šlagu znači nemorate ju nužno ribati sve ovisi kako ko voli
0 komentari:
Objavi komentar