ponedjeljak, 25. srpnja 2016.



SASTOJCI:


  • 1/2 kg petit keksa
  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 1 margarin
  • 1 čokolada
  • 1 l mljeka
  • 2 dcl griza
  • 2 dcl šećera
  • 2 žumanjka

PRIPREMA

1.

u litru mljeka stavi šećer i ukuhaj dva deci griza i dva razmućena žumanjca kada se napola ohladi dodaj jedan margarin

2.

izlupaj pola litre slatkog vrhnja i u njega naribaj čokoladu – čokolada treba biti grubo naribana tako da ju možete i nožem nastrugati

3.

u lim složite petit kekse lagano namočene u mljeko i zatim slažite red keksa+red kreme+red šlaga i tako još jednom kolač na kraju ukrasite naribanom čokoladom

Posluživanje

čokoladu možete i otopiti pa je poprskati po šlagu znači nemorate ju nužno ribati sve ovisi kako ko voli

0 komentari:

Objavi komentar