četvrtak, 7. srpnja 2016.



Sastojci:

  • 4 velika juneća šnicela
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 mrkva
  • 3 velika režnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica narezanog peršina
  • sol
  • papar
  • suncokretovo ulje
  • brašno
Priprema:

Juneće šnicele natući batićem za meso, ne pretanko. Svaki prerezati popola, posoliti i uvaljati u brašno samo sa jedne strane. U široj tavi zagrijati ulje pa spuštati pola količine šnicela pobrašnjenom stranom dolje. Kad malo porumene, prevrnuti da se malo zapeku i s druge strane. Vaditi na tanjur, drvenom žlicom pokupiti sve iz ulja, ne bacati, već staviti na šnicele u tanjuru. Kad bi ostalo, daljnjim prženjem bi izgorilo, a daje fini okus jelu. Na isti način popržiti i drugu turu mesa i izvaditi na tanjur.
Na ulju od prženja mesa prodinstati sitno rezan crveni luk. Kad zastakli, dodati krupno ribanu mrkvu i sve skupa još malo dinstati. Dodati protisnut češnjak i kad zamiriše, vratiti šnicele skupa sa očišćenim ostacima iz tave. Uliti vrelu vodu da prekrije meso, malo posoliti, poklopiti i na sasvim tihoj vatri kuhati 2 sata. Meso 1-2 puta preokrenuti, tavu ponekad samo protresti. Zadnjih pola sata izvaditi meso na tanjur, a umak uliti u visoku, usku posudu i smiksati štapnim mikserom. Uliti umak natrag u tavu, poslagati meso, dodati papar, u vodi razmućen koncentrat rajčice, sitno rezan peršin i soli po potrebi. Kuhati još pola sata na laganoj vatri poklopljeno.

0 komentari:

Objavi komentar