SASTOJCI:
Za kore:
- 18 belanaca
- 30 kašika šećera
- 3 kašike sirćeta
- 3 kašike ulja
- 3 kašike brašna
- 15 kašika mlevene plazme
Za fil:
- 500 g margarina
- 18 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 400 g mlevene plazme
- 500 g šlaga
U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca sa 10 kašika šećera i kašikom sirćeta. Dodati kašiku ulja, kašiku brašna i 5 kašika mlevene plazme. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ispeći koru. Isti postupak ponoviti još 2 puta. U posudi umutiti margarin pa uz neprestano mešanje postepeno dodavati žumanca i šećer u prahu.
Na kraju dodati 400 g mlevene plazme i promešati. Posebno umutiti 500 g šlaga. 5. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
0 komentari:
Objavi komentar