nedjelja, 10. srpnja 2016.



.. jako fino, jednostavno i brzo za pripremu ..!
Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 0,3 dl ulja
  • 3 kašike senfa
  • 2 kašike susama
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera
  • 2-3 čena bijelog luka
Priprema:

Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane. U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju.

Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir. Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane. Na kraju dodati bijeli luk.

Posluživanje:

Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji

0 komentari:

Objavi komentar