.. jako fino, jednostavno i brzo za pripremu ..!
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 0,3 dl ulja
- 3 kašike senfa
- 2 kašike susama
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 2-3 čena bijelog luka
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane. U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju.
Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir. Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane. Na kraju dodati bijeli luk.
Posluživanje:
Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji
0 komentari:
Objavi komentar