četvrtak, 7. srpnja 2016.



Super fini, kremasti i jednostavan kolač, i još važnije, brzo je gotov.
Sastojci:

  •     10 komada kiselih jabuka
  •     50 dkg petit keksa
  •     10 žlica šećera
  •      6 dcl mlijeka
  •     2 pudinga od vanilije
  •     2 vrećice šlag pjene
  •     malo cimeta
Priprema:
 
Jabuke ogulite i naribajte na krupnu stranu ribeža, dodajte 4 žlice šećera i dinstajte dok ne     omekane. U  6 dcl mlijeka ukuhajte puding od vanilije i 6 žlica šećera, pustite da se ohladi.
Kad se puding ohladi, prebacite ga u plastičnu posudu za miksanje i malo ga izmiksajte, izradite šlag pjenu i lagano umiješajte u puding. Uzmite tepsiju srednje veličine i u nju poslažite petit keks namočen u toplo mlijeko, na petit keks rasporedite dinstane jabuke i pospite s malo cimeta, pa preko toga poslažite kekse, na keks sada raspodijelite kremu od pudinga i šlaga, pa opet gore složite keks. Izradite drugu vrečicu šlag pjene i taj šlag premažite preko petit keksa. Prije služenja neka odleži nekoliko sati u hladnjaku.

0 komentari:

Objavi komentar