Super fini, kremasti i jednostavan kolač, i još važnije, brzo je gotov.
Sastojci:
- 10 komada kiselih jabuka
- 50 dkg petit keksa
- 10 žlica šećera
- 6 dcl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 2 vrećice šlag pjene
- malo cimeta
Jabuke ogulite i naribajte na krupnu stranu ribeža, dodajte 4 žlice šećera i dinstajte dok ne omekane. U 6 dcl mlijeka ukuhajte puding od vanilije i 6 žlica šećera, pustite da se ohladi.
Kad se puding ohladi, prebacite ga u plastičnu posudu za miksanje i malo ga izmiksajte, izradite šlag pjenu i lagano umiješajte u puding. Uzmite tepsiju srednje veličine i u nju poslažite petit keks namočen u toplo mlijeko, na petit keks rasporedite dinstane jabuke i pospite s malo cimeta, pa preko toga poslažite kekse, na keks sada raspodijelite kremu od pudinga i šlaga, pa opet gore složite keks. Izradite drugu vrečicu šlag pjene i taj šlag premažite preko petit keksa. Prije služenja neka odleži nekoliko sati u hladnjaku.
0 komentari:
Objavi komentar