petak, 15. srpnja 2016.



Sastojci:

  • 2 pakovanja kora za gibanicu – deblje, domaćinske kore
  • 1 kg mlevenog junećeg mesa
  • 2 struka velikog praziluka isečenog na listiće
  • 300 gr šampinjona isečenih na listiće i obarenih
  • 4 jaja
  • 500 gr krupno narendanog sira kačkavalja, ili trapista
  • soli, bibera, kisele vode, vegete
Priprema:

Prvo se na malo ulja proprži mleveno meso, zatim se u njega dodaju pripremljeni (isečeni i obareni) šampinjoni, onda praziluk, pa biber, so, vegeta – sve prema vašem ukusu. U toku prženja – da ne bi zagorelo – dodajete kisele vode, oko 200 ml je dovoljno, i mešate dok ne ispari a fil postane gust.
Kad se sve lepo izdinsta, sklonite sa vatre, dodajte 4 jaja i promešajte. Pužiće pravimo od 3 kore, smotamo kao štrudlu pa uvijemo u oblik puža. Tako radimo dok ne potrošimo sav fil i sve kore. Poslažemo na tepsiju, poprskamo sa kiselom vodom i stavimo da se peče. Oko 40 minuta na 200 stepeni. Pred sam kraj pečenja, izvadimo tepsiju, pospemo trapist po pužićima i vratimo u rernu na minut da se sir samo otopi . Obavezno kad završite pečenje ocedite ulje iz tepsije, jer i sir je mastan i sigurno će biti po tepsiji viška. Služite uz zelenu salatu prelivenu dresingom od jogurta, idealno je.

0 komentari:

Objavi komentar